13. međunarodni turnir limača (U-11)

„Alpas cup Grada Velike Gorice – Kurilovec 2024.“

  • Nogometni klub Kurilovec i tvrtka VEGO sport (zastupnik sportske marke Alpas)  i ove godine organiziraju tradicionalni, 13-ti po redu, međunarodni nogometni turnir limača (U-11, dječaci i djevojčice rođeni 2013. godine). Turnir će biti odigran na sportskim terenima SRC Udarnik, Sportska ulica 2A, Velika Gorica, 15.-16. lipnja 2024.
  • GLAVNI TURNIR –glavni turnir „Alpas cup Grada Velike Gorice – Kurilovec 2024.“ bit će odigran u subotu (15.06.) i nedjelju (16.06.) te će na njemu nastupiti ukupno 40 momčadi. U subotu cijeli dan i u nedjelju prije podne igrat će se utakmice po skupinama, 4 skupine po 10 momčadi liga-sustavom, tj. „svatko sa svakim“. U nedjelju poslije podne turnir se nastavlja i igra po cup-sustavu u kojem sudjeluju 32 momčadi. Pobjednik utakmice ide u natjecanje za viši plasman sve do velikog finala, a poražena momčad u natjecanje za niži plasman (tzv. „utješni turnir“).  Veliko finale na rasporedu je u 20,00 sati. Na 13.“ Alpas cupu Grada Velike Gorice – Kurilovec 2024.“ bit će sveukupno odigrano čak 228 utakmica na pet terena SRC-a Udarnik.
  • MEĐUNARODNI KARAKTER I PROPOZICIJE – Još od svojeg prvog izdanja „Alpas cup Grada Velike Gorice“ ima međunarodni karakter. I ove godine na turniru će nastupiti  ukupno 40 momčadi s ukupno više od 600 dječaka i djevojčica rođenih 2013. godine. U Hrvatsku, u Veliku Goricu, u Kurilovec ove će godine doći momčadi iz 5 europskih zemalja – Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije i Austrije te jedna čak iz daleke Australije. Turnir je putem HNS-a prijavljen i UEFA-i, te se nalazi i na službenom kalendaru UEFA-inih službenih turnira mladeži. Turnir se igra po međunarodnim propozicijama (6 igrača u polju + vratar), a utakmice traju po 15 minute bez poluvremena i izmjena strana. Sve utakmice na svim terenima počinju i završavaju u isto vrijeme zvukom sirene. Dimenzije igrališta za igru su 60×40 m, a golovi su veličine 5×2 m.
  • HRVATSKA KVALITETA – Na „Alpas cupu Grada Velika Gorica- Kurilovec 2024.“ nastupaju momčadi gotovo svih najboljih hrvatskih klubova – Dinamo, Hajduk, Osijek, Lokomotiva, Istra, Gorica, te klubova s dobrom i poznatom školom nogometa – NK Croatia Zmijavci, NA Međimurje, NK Trnje, ONK Metković, NK Jadran, Poreč….Na turniru će biti zastupljene sve regije i krajevi „lijepe naše“, od Slavonije, Moslavine, Međimurja i Zagorja, preko Zagreba i Turopolja, sve do Istre i Kvarnera te Dalmacije i Dalmatinske Zagore! Čast velikogoričkog i turopoljskog nogometa ove godine, uz HNK Goricu, brani čak 6 klubova: domaćin NK Kurilovec te NK Mala Buna, NK Gradići, NK Mraclin, NK Polet, NK Odra i NK Velika Mlaka. Naslov pobjednika turnira ove će godine braniti „klinci“ iz GNK Dinamo, Zagreb.
  • GOSTI IZ INOZEMSTVA – Pored nabrojanih hrvatskih momčadi ove godine na „Alpas cupu“ sudjeluje i 10 momčadi iz, spomenuto, 5 stranih zemalja. Najpoznatiji ovogodišnji strani sudionici turnira su Verona iz Italije, Sturm i LASK iz Austrije, Crvena Zvezda, Partizan i OFK Beograd iz Srbije, Krka iz Slovenije, Velež i Željezničar iz BiH te Subiaco AFC Perth iz Australije.
  • POKROVITELJI – organizaciju ovako velikog turnira ne bi bilo moguće organizirati ni provesti bez pokrovitelja. Najveći financijski i logistički pokrovitelj od prvog dana je Grad Velika Gorica jer je u turniru prepoznao jednu od svojih najvećih i najznačajnijih manifestacija koja je svojevrsni i ne samo sportski „brand“ Grada. Pokrovitelji turnira su i Hrvatski nogometni savez i županijska Zajednica sportskih udruga i saveza. Kao najveći sponzori i ove se godine ističu Erste Bank i tvrtka Agroturopolje – Arbori Cultura iz Pokupskog.

Podijelite objavu: